Validoo

Validoo digitala produktdatabas – Vi kan & hjälper er med detta system

Validoo är livsmedelsbranschens gemensamma digitala produktdatabas. Här samlas alla bilder på produkter och förpackningar, viktig produktinformation och koder för alla tänkbara varianter från mer än 3000 leverantörer.

Genom Validoo får sedan dagligvaruhandeln tillgång till alla data de behöver för sin marknadsföring, som till exempel bilderna och produktbeskrivningarna du hittar i butikernas veckoutskick och annonser, såväl analoga som digitala. Om du och din produkt finns med i Validoos databas ökar chansen att olika livsmedelsbutiker runtom i landet hittar och köper in din produkt till just deras butik.

Det låter ju enkelt och smidigt!

Jodå, det är det också i teorin. I praktiken är kraven på materialet som ska laddas upp i Validoos databas väldigt höga. För att din produkt ska finnas i databasen är det viktigt med en bra beskrivning av din produkt, men lika viktigt är även den visuella presentationen av den i form av produktfoto. För att dessa ska passera den tuffa granskningen och bli godkända krävs hög kompetens och ingående kunskaper inom både bild och text. Då känns det tryggt att samarbeta med någon som kan systemet och vet hur det ska vara för att bli rätt – som med oss på Morot Kommunikation och Design i Skövde. Oavsett om du är en liten eller stor tillverkare, och om du befinner dig i Skövde eller någon annanstans i Sverige, så pratar vi gärna med dig om hur du ansluter dig till livsmedelsbranschens viktigaste knytpunkt.