På Morot har vi inga vattentäta skott mellan yrkesrollerna. Våra kunskapsområden överlappar varandra och vi sätter samman den lämpligaste arbetsgruppen från projekt till projekt och föredrar så direkta kontaktvägar som möjligt. Vi sätter stort värde på din kunskap om din bransch och din marknad, som tillsammans med vår kunskap om kommunikation bildar en övertygande mix.


Per Berner
Planterad i juni 1994. Projektledare och copywriter. I branschen sedan 1987. Delägare i Morot sedan 1994. Maskiningenjör, civilekonom och språkvetare.

Avnjuter gärna fläskpannkaka och Moselvin – dock inte samtidigt. Favoritsporten är frågesport, med mångårig massmedial karriär i ämnet. Tillbringar eventuell fritid i snickerboa, där brädhögar blir till stränginstrument som sedan brukas till obskyr countrymusik. Obotlig bilgalning (blåvitt och bayerskt ska det vara) som har varit ordförande i taxeringsnämnden. När han blir stor ska han bli mindre!

Tidigare liv
Banktjänsteman. Reklamansvarig i bankvärlden. Copywriter på annan reklambyrå. Egen företagare i reklambranschen.

0500-44 52 31, 0727-44 52 31
per@morot.se


Karl Tellander
Planterad i juni 1994. Projektledare och formgivare. I branschen sedan 1989. Delägare i Morot sedan 1994. Maskinare, Grafisk formgivare RMI-Berghs.

Passionerad dyrkare av Dire Straits, Åkes Hönökaka med färska räkor, aioli och en Pilsner Urquell, fräsiga båtar och förstås familjen – inte nödvändigtvis i den ordningen. Certifierad pyrotekniker som har gjort dokumentärfilm på Filippinerna, både ovan och under vattenytan. Har en gång fått en flaska vin av självaste P G Gyllenhammar. När han blir stor ska han bli hummerodlare på bästkusten.

Tidigare liv
Filmproducent. Egen företagare i reklambranschen.

0500-44 52 32, 0708-55 65 24
karl@morot.se


Nichlas Hägglund
Planterad i augusti 1998. Projektledare och formgivare. I branschen sedan 1991. Självlärd.

Iskallt vatten är favoriträtten – kompletterad med tournedos och pepparsås, alltså. Ska det vara sport ska det vara utför, och ska det vara musik får den gärna vara rytmisk och komma från USAs västra kust. Han är en trummande bilgalning med mycket vinylglans på däcksidorna, som ska bli världsberömd rockstjärna när han blir stor.

Tidigare liv
Banktjänsteman. Bilsäljare. Egen företagare i reklambranschen.

0500-44 52 34, 0708-30 10 80
nichlas@morot.seAndréas Spangenberg
Planterad i januari 2000. Grafisk formgivare och fotograf. I branschen sedan 1996. Reklam- & dekorationslinjen. Kommunikation & Media.

Hårdrockande småbarnsfar med passion för foto, formgivning och pepparbiff, gärna av egen tillagning. Kampsportare och teknikfreak som jagar det optimala välljudet ur såväl gitarren som hifi-anläggningen. Har monsterfingrar och dyrkar Al Bundy. När han blir stor ska han bli en riktig livsnjutare.

Tidigare liv
Annonsproducent, sidgrafiker och formgivare på dagstidning.

0500-44 52 33, 0737-75 67 55
andreas@morot.se


Mattias Rikardsson
Planterad i december 2002. Formgivare och webbguru. I branschen sedan 1997. Mediaprogrammet, Högskolan i Skövde.

Komponerande månskensbonde med förkärlek för Kraftwerk, pannkakor och fläderblomsaft. Samlar på bra-att-ha-grejor – och en hel del som inte lär bli till någon större nytta heller… Motorsågsfantast med ett förflutet som ismaskinförare. När han blir stor ska han bli chokladprovare. Eller allkonstnär. Eller chokladprovare…

Tidigare liv
Formgivare och multimediaproducent på andra reklambyråer.

0500-44 52 35
mattias@morot.se


Charlotte Ivarson
Planterad i september 2007. Projektledare och formgivare. I branschen sedan 1992. Marknadsföring. Designutbildning på folkhögskola.

Pysslarbyggarfixare med gröna fingrar som gärna lagar maten, trasig eller ej. Grillbiff med ett gott glas rött slinker ner utan protester, men vid havet ska det ändå helst vara pappas rökta makrill. Älskar marängsviss och har familjelivet allra högst på prioriteringslistan. När hon blir stor ska hon sluta med godis och andra dumheter. Säger hon!

Tidigare liv
Formgivare på annan reklambyrå. Reklamansvarig i industrin.

0500-44 52 37, 0709-38 33 70
charlotte@morot.seAnki Bohman
Planterad i november 2007. Grafisk formgivare och originalare. I branschen sedan 1989. Grafisk utbildning.

F d bolltrollare som samlar på reseminnen och diggar deckare. Tvåbarnsmor som, till ätteläggarnas stora besvikelse, inte alls behärskar bullbakandets ädla konst. När det gäller homestyling däremot ligger både Ernst Timell och Martin Kirschsteiger i lä. Hon är svag för grillat, choklad och pilsner, inte nödvändigtvis samtidigt. När hon blir stor ska hon starta en olivodling.

Tidigare liv
Formgivare och originalare på tryckeri och informationsavdelning.

0500-44 52 38, 0705-32 73 35
anki@morot.se


Kristofer Mårtenson
Planterad i maj 2011. Projektledare och formgivare. I branschen sedan 1993. Konstnärsutbildning, Österlens Konstskola. Marknadsföring & Kommunikation och Art direction, Berghs School of Communications.

Flerfaldigt guldäggsnominerad och numera (efter sex år i Stockholm och ett dussintal dito i Skaraborg) hyggligt begriplig skåning med rötter på vackra Österlen. Kreativ farsa med smak för livets goda – som du inte bör utmana i tennis om du inte gillar att förlora.

Tidigare liv
Tennistränare i USA. Art director på bl a Lowe Brindfors. Egen företagare i reklambranschen (mstad creative).

0500-44 52 36, 0707-40 78 00
kristofer@morot.se


Karin Bergman
Planterad i juni 2012. Formgivare och originalare. I branschen sedan 2012. Examen i Visuell Kommunikation och Design, Karlstads universitet.

Värmländsktalande bohuslänning som gärna sjunger när sambon spelar gitarr, men numera blir det oftare godnattvisor för de små. Brädspel och frågesport är andra favoritsysslor, trots att hon oftast vinner bakifrån. Äter helst färska räkor och egna läckra bakverk, lyssnar på allt från John Mayer till Cornelis. När hon blir stor ska hon bli precis som sin mamma!

Tidigare liv
Detta är det första, direkt från universitetet!

0500-44 52 40
karin@morot.seCatrine Lindberg
Planterad i maj 2017. Formgivare och originalare. I branschen sedan 2007, utbildad i Grafisk form & kommunikation vid Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping.

Universellt tvångskreativ tvåbarnsmor som både bakar kakor och konsthantverkar eleganta armband av läder. Leder kör och såväl skriver som spelar in egen musik med souliga och jazziga influenser (googla!). Hennes dröm är att få sjunga i en gospelkyrka i Harlem. När hon blir stor ska hon lära sig backa med släpvagn!

Tidigare liv
Formgivare och originalare på välbekant möbelföretag (nej, inte IKEA!). Marknadsassistent inom industrin.

0500-44 52 39
catrine@morot.se